Section categories
Vijesti [28]
Tag Board
Our poll
Kako vam se cini moj site ?
Total of answers: 7
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Monday, 2024-05-20, 2:03 AM
Welcome Guest

Blog

Tom Clancy, američki novelista poznat po svojim vojno orijentisanim delima, igračima je ipak poznatiji iz moderne industrije  video igara. Sve je počelo osnivanjem studija Red Storm Entertainment, kojeg je kasnije preuzeo Ubisoft.  Prošle godine Ubisoft je napravio korak dalje kupovinom imena Tom Clancy, iz čega se odmah rodila mogućnost da se pojavi Tom Clancy MMOG. Za svima nam poznato ime vežu se naslovi kao što su Rainbow Six, Ghost Recon, Splinter Cell , EndWar i najnoviji član porodice, H.A.W.X., koji spada u žanr arkadnih aviosimulacija. Na njemu je radio Ubisoft Romania čije smo sposobnosti mogli videti u igri Blazing Angels, takođe avio žanra.

H.A.W.X.02 H.A.W.X.05 H.A.W.X.06
Category: Vijesti | Views: 701 | Added by: freegames8 | Date: 2009-08-11 | Comments (0)

Svaki noviji film donese sa sobom i neku novu ideju. Tako je i Wanted doneo novu priču, način izvođenja i ulazak u svet profesionalnih ubica i rata između njihovih bratstava. Da li je svako od vas želeo da doživi sudbinu mladog Veslija, glavnog protagoniste filma? Da jednom ustane od stola, prestane da gubi vid za monitorom svog kompjutera u ne tako urednoj sobi i da oči i preciznost usmeri na nešto drugo? Film nas ostavlja tamo gde će nas švedska kompanija Grin dalje povesti: u priču koja razjašnjava mračnu prošlost novootkrivenog talenta za ubijanje, kompjuterskog zaluđenika koji ima i te kako zapisanu budućnost, koja nije ni nalik onakvoj kakvu je želeo.

Wanted 19 Wanted 20 Wanted 26
Category: Vijesti | Views: 469 | Added by: freegames8 | Date: 2009-08-11 | Comments (0)

Dante's Inferno najava


Verovatno niko nije očekivao da će Danteova Božanstvena komedija, jedna od najpoznatijih epskih poema klasične italijanske književnosti i redovna lektira u srednjoj školi, poslužiti kao inspiracija za novu igru na kojoj EA Redwood Shores radi. Usvajajući poglavlje o devet krugova pakla, uz jednu bitnu borbu koja se odvija u čistilištu, ovaj razvojni tim pravi novo igralište za nas grešnike u kojem ćemo se suprotstavljati monstruoznim kreaturama, pa i samoj smrt. Najavljen kao akciona avantura u stilu nesumnjivo uspešnog konzolaškog serijala God of War, Dante’s Inferno je opravdano privukao pažnju. Izlazak igre, čiji je glavni junak mišićavi i spretni ratnik, umesto slabašnog pisca u potrazi za svojom dragom, zakazan je za početak 2010. godine.

Dante's Inferno 01 Dante's Inferno 02 Dante's Inferno 03
Teško da je u akcionoj igri moguće dočarati morbidnu filozofsku i religioznu fantaziju o paklu iz 14. veka, ali je celokupna postavka prilično primamljiva. Pakao, u kome se ova priča odvija, detaljno je opisan u samoj Božanstvenoj komediji, što razvojnom timu ostavlja samo da prati davno iscrtane koncepte, koristeći atmosferu i dorađujući već postojeće likove. Danteove unutrašnje borbe i otkrića o samom sebi i svojim grehovima biće i ovde prikazani ne samo akcijom, već i sinematicima. Ono, međutim, što predstavlja adut igre sasvim sigurno nisu njeni književni koreni – serijal  gotovo da je neprikosnoven na PlayStation konzolama, a u očima PC igrača je kao poslastica za koju su ostali uskraćeni. Obećanje da će Dante’s Inferno biti slična akciona avantura, pogotovo od strane autora prošlogodišnjeg prijatnog iznenađenja Dead Space, nije moglo da prođe neopaženo.
Category: Vijesti | Views: 469 | Added by: freegames8 | Date: 2009-04-04 | Comments (0)

Red Alert 3: Uprising opis


EA je naširoko poznat po uspešnom srozavanju kvaliteta i sadržaja nekada odličnih franšiza ne bi li privukao što je moguće veći auditorijum (novac). Doduše, C&C serijal je donekle bio jedini izuzetak te politike, barem sve dok Uprising nije ugledao svetlost dana. Iako originalni Red Alert 3 i nije bio onoliko dobar koliko se od njega očekivalo, uspeo je da igračima pruži solidnu količinu zabave, prvenstveno zahvaljujući dobrom online/multiplayer segmentu. Međutim, šta nam ostaje od „Crvene uzbune“ kada joj oduzmete tu komponentu? Složićete se - ne previše.

Red Alert 3 - Uprising 12 Red Alert 3 - Uprising 22 Red Alert 3 - Uprising 40
Svaka ekspanzija za cilj ima produbljivanje i širenje osnovne igre. Ovo pogotovo važi ako se radi o standalone ekspanziji, od koje se, pored dodatnih misija, podrazumeva i gomila novog sadržaja koji će se spojiti sa osnovnom igrom pružajući joj revitalizaciju. Uprising upravo gubi tu zlatnu nit preko potrebne sinhronizacije, dovodeći svoje postojanje u veliki znak pitanja pruživši utisak osrednje sastavljenog mission pack addon-a.

Scenario je podeljen na četiri mini kampanje koje se odvijaju neposredno nakon završetka originalne igre. Saveznici su, pobedivši u ratu, preuzeli vlast i okupirali teritorije SSSR-a i Japana. Firma koja oprema saveznike naoružanjem FutureTech formira sopstvene snage koje „čuvaju mir“ u njihovo ime. Rusi, zgroženi torturom Future Tech-a i novoizabranog američkog predsednika, rešavaju da unište zlu kapitalističku korporaciju i povrate svoj ukaljani ugled i ponos u očima sveta. Sa druge strane, Imperija izlazećeg sunca, na čelu sa princom Tacuom, pokušava da uz pomoć saveznika uguši pobune koje potresaju japanska ostrva i povrati kontrolu i stabilnost nad svojom teritorijom. U međuvremenu, izbija novi sukob sa preostalim ruskim formacijama koji će naterati Imperiju da se još jednom uzdigne i samim tim prekrši kapitulacioni ugovor sa savezničkim snagama.

Svaka od kampanja se sastoji od 3-4 misije solidne dužine. Međutim, umesto dobro izvedenih, zanimljivih misija u kojima ćete se nadmudrivati sa protivnikom, čekaće vas višesatno bunkerisanje propraćeno konstantnim nerviranjem. Da, igra je teža, ali umesto izazova baciće vas u pravi portal frustracije. Neinteligentan Ai je nadoknađen neograničenom količinom resursa, zahvaljujući kojoj ćete biti primorani na konstantnu odbranu. Resursi kojima raspolažete imaju običaj da veoma brzo presuše; čak i kada imate nekoliko rafinerija pod svojim okriljem, novac će nestati veoma brzo. Tu je i problem loše pozicioniranih rudnika, koji će se uvek nalaziti negde u blizini protivničke baze. Igra će vas terati da se tokom čitavog vremena oslanjate na specijalne napade/oružja, dok će klasični biti dobra opcija tek kada supernapadom budete razorili pola protivničke baze. Takođe, tokom prelaženja kampanja primetićete veliku generičnost, kao i copy/paste momente iz prethodnih misija.
Category: Vijesti | Views: 467 | Added by: freegames8 | Date: 2009-04-04 | Comments (0)

                                             NBA 2K9 opis

Posle dugih i mučnih godina tokom kojih smo se patili sa EA Games-ovim generičkim naslovom koji nikako da donese neku suštinsku promenu gameplay-a, kao grom iz vedra neba nam iz 2k Gamesa na PC konačno stiže NB 2k9! Naslov koju će svi ljubitelji simulacija košarke umeti da cene i o kojem su PC igrači sanjali sve ovo vreme. Tu je da nam pokaže kako je košarka sport koji veoma verno može da se prenese u igru koja svakako konkuriše da postane sportska igra broj jedan, bar na PC platformi.
NBA 2K9 - 56 NBA 2K9 - 58 NBA 2K9 - 84 Deseti nastavak 2k NBA franšize je pred nama, po prvi put na PC-ju. Pod pretpostavkom da samo mentalno retardirani fanovi simulacija košarke ili pak oni koji su poslednjih deset godina proveli na drvetu ne znaju o čemu se radi, ovom prvom rečenicom bih mogao da završim opis. Ali ne! Kad smo već dočekali, red je da svoje i oduševljenje svih poznanika koji su imali prilike da uživaju u ovom remek delu podelim sa vama. Pred sobom imamo jednu potpunu igru u kojoj je svakoj, pa i najmanjoj sitnici poklonjena ogromna pažnja i koja nama, hard core PC igračima koji na konzole gledaju sa dozom prezira, u punom svetlu otkriva opskurnu dubinu razvojnih timova, u kojoj se po nepisanom pravilu igre za konzole razvijaju daleko od dizajnera igara za PC-je, koji još uvek tavore u nekim davnim vremenima. Sada imamo dugo čekanu šansu da sa ponosom pogledamo ljubitelje konzola i uspravimo glave jer je, dame i gospodo, čekanju došao kraj!


Category: Vijesti | Views: 467 | Added by: freegames8 | Date: 2009-03-22 | Comments (0)

Divinity 2: Ego Draconis najava


Larian Studios uskoro nastavlja serijal koji do sada broji dva predstavnika: Divine Divinity, omiljen među fanovima RPG naslova, i Beyond Divinity, koji je bio odvojen od prethodnika i ostao u njegovoj senci. Sledeća godina nam donosi punokrvni nastavak Divinity 2, čime su ponovo privukli pažnju na sebe, s obzirom na izuzetno mali broj naslova koje potpisuju.
 
Divinity 2 2 Divinity 2 6 Divinity 2 9
 
Ja, zmaj

Prošlo je više desetina godina od kada je Dejmijen (Damien), dete haosa, rođeno, odraslo i na kraju proterano u alternativnu dimenziju. U njegovom odsustvu, oformljen je red dragon slayer-a, čiji je zadatak borba protiv zmajeva, koji su proglašeni neprijateljima čovečanstva i osuđeni na istrebljenje. Protagonista nadolazeće treće igre je mladi novajlija u redovima slayer-a, i njegov prvi zadatak je lov na zmaja spaženog u inače mirnom i tihom selu. Međutim, kako radnja odmiče, naš heroj postaje žrtva kletve koja mu omogućava pretvaranje u zmaja, čime automatski zauzima visoko mesto na listi nepoželjnih u Rivelonu. Slayer-i, sa kojima je do tada branio čovečanstvo, odjednom postaju njegovi neprijatelji, i prisiljen je da ubija one koje je do juče štitio, ali istovremeno i da odbrani Rivelon od povratka Dejmijena.
Category: Vijesti | Views: 483 | Added by: freegames8 | Date: 2009-01-29 | Comments (0)

Mirror's Edge opis

Nesumnjivo da su mnoge igre portovane sa konzola na PC uspele da dovedu do frustracija svoje nove igrače: neprilagođene kontrole i neoptimizovanost najčešći su problemi sa kojima se susreću u novoj sredini. Dva meseca nestrpljivog iščekivanja PC verzije igre Mirror’s Edge, međutim, nagradila su „kompjuterske“ igrače prilikom da uživaju u unapređenoj verziji ovog ostvarenja koje prkosi standardnim žanrovskim granicama. Švedski razvojni tim, EA DICE, potrudio se da pored originalnog koncepta parkour simulacije u prvom licu, smeštene u stilski upečatljivom antiutopijskom svetu, uključi mogućnost korišćenja Nvidia PhysX sistema, doprinoseći time već izraženoj estetici i atmosferi.

Mirror's Edge 10 Mirror's Edge 17 Mirror's Edge 29
Iako pogled iz prvog lica asocira na FPS naslove, već prvi koraci u ovoj igri otklanjaju svaku sumnju – glavni elementi gameplay-a su trčanje, skakanje i održavanje brzine dok pokušavate da otkrijete sledeću udaljenu platformu na koju možete da doskočite, cev za koju možete da se uhvatite i zid koji ćete koristiti za odskok. Na neki način, ovo je prilika da se nađete u telu ženskog pandana jednom Altairu ili princu od Persije u trenucima njihovih najslavnijih akrobatskih akcija, ali u urbanoj sredini gde jedna omaška znači nekoliko desetina metara slobodnog pada na sterilne ulice futurističkog velegrada. Faith, junakinja ovog naslova, za razliku od pomenutih likova, nema mogućnost da se sakrije, pomoć princeze, niti je trenirani ubica. Umesto toga, ona se oslanja na uvežbanost, spretnost i brzinu da bi izbegla kišu metaka kojima je obasipa policija. Može se upustiti u borbu, oteti oružje i iskoristiti par metaka ostalih u šaržeru, ali je to istovremeno i najslabija tačka ovog naslova.
Category: Vijesti | Views: 436 | Added by: freegames8 | Date: 2009-01-29 | Comments (0)

After six years of development, GSC Game World finally finished S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl in 2007. Critics and players both were enthralled by the result. Still, criticisms were heard that something better could have been developed in six years. Furthermore, some of the more innovative ideas originally announced didn't find their place in the game. Regardless, the general consensus is that S.T.A.L.K.E.R. was worth the wait.

The same year, GSC Game World announced a prequel, S
.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, due to be released shortly. We talked with GSC Game World about the new S.T.A.L.K.E.R. and what can we expect in the Zone when we get there.

Clear Sky 03Clear Sky 11Clear Sky 18

Category: Vijesti | Views: 523 | Added by: freegames8 | Date: 2008-10-23 | Comments (0)

SF hack & slash 

Razvojni tim Gas Powered Games uskoro završava rad na akcionom RPG-u pod nazivom Space Siege, koji bi trebalo da bude duhovni naslednik njihovog serijala Dungeon Siege. Ovoga puta radnja je smeštena u budućnost i skoncentrisana oko jednog lika, uz znatno razrađeniju priču nego u pomenutom serijalu, što je svakako dobrodošla promena. Međutim, s obzirom na žanr, naglasak je na borbi, dok su RPG elementi u drugom planu. Pogled je i ovog puta izometrijski.

Space Siege 02 Space Siege 15 Space Siege 19

Category: Vijesti | Views: 427 | Added by: freegames8 | Date: 2008-10-23 | Comments (0)

Jaka konkurencija

Iako se GTA serijal čvrsto drži na tronu sandbox akcionih igara, prvi deo Saints Row, koji je nažalost izašao samo za Xbox 360, pokazao je da postoje naslovi koji ovu poziciju mogu da ugroze svojim stilom i dobrim gameplay-om. Preko milion prodatih kopija bio je više nego dobar stimulans razvojnom timu Volition za rad na nastavku, ovoga puta za PC, XBox i PS3, pa ćemo Saints Row 2 moći da igramo već krajem avgusta.  

Radnja počinje desetak godina nakon dešavanja u originalu, povratkom vašeg lika u grad Stilwater i pokušajem da ponovo stavi na noge svoju bivšu bandu pod nazivom Saints Row. Ispostavlja se da je ovo težak zadatak, s obzirom na tri nove bande koje se već bore za prevlast u gradu, od kojih svaka ima svoj jedinstven stil borbe.
Sants Row 2 17 Sants Row 2 18 Sants Row 2 21
Category: Vijesti | Views: 521 | Added by: freegames8 | Date: 2008-10-23 | Comments (0)

1 2 3 »
Login form
Search
Calendar
«  May 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Entries archive
Site friends
  • Create your own site